Patriarhul Ecumenic va participa la sfinţirea Catedralei Naţionale

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, care va avea loc în noiembrie, a anunţat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Bisericesc întrunit marţi, la Reşedinţa Patriarhală.

Sanctitatea Sa Bartolomeu a fost invitat verbal de întâistătătorul BOR în timpul Sfântului şi Marelui Sinod care a avut loc în Creta în anul 2016, apoi prin intermediul unei scrisori oficiale, informează basilica.ro, citată de AGERPRES.

Anul trecut, Patriarhul Ecumenic şi-a exprimat dorinţa de a participa la acest eveniment deosebit de important pentru Ortodoxia românească într-un interviu acordat postului de televiziune al Patriarhiei Române.

Festivităţile legate de sfinţirea locaşului de cult vor dura cinci zile, din 25 până în 30 noiembrie, a spus patriarhul Daniel, care a prezentat şi stadiul actual al lucrărilor la Catedrala Naţională. „Au fost realizate în proporţie de 80% lucrările de execuţie a suprastructurii Catedralei Naţionale, între cotele + 36,00 – + 62,00 metri”, a precizat patriarhul. După realizarea structurii de rezistenţă din beton armat, este programată începerea montajului structurii metalice a acoperişului, structură care în zona critică a proiectului (Turla Principală sau Pantocrator) se va monta începând din luna iulie, până la sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, clopotele Catedralei Naţionale vor fi montate şi puse în funcţiune în perioada august – octombrie, iar crucile vor fi aşezate pe turle spre finalul lunii octombrie. În aceeaşi perioadă vor fi montate şi uşile de bronz la intrările principale situate la cota zero.

Slujba de punere a pietrei de temelie şi a sfinţirii locului destinat construirii Catedralei Naţionale, pe terenul din Calea 13 Septembrie, din Bucureşti, a avut loc în 29 noiembrie 2007, fiind oficiată de patriarhul Daniel.

Articole din aceeasi categorie