Patriarhul Daniel: Suferinţele martirilor în timpul comunismului – valori ale credinţei poporului român

Suferinţele martirilor, dăruirea de sine a mărturisitorilor şi curajul apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului sunt dovezi şi valori ale credinţei şi jertfelniciei poporului român, pe care trebuie sa le preţuim şi să le transmitem mai departe, afirmă Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, joi, la comemorarea deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989, informează AGERPRES.

„Pentru poporul român, rezistenţa anticomunistă prin credinţa creştină statornică, în faţa tuturor răutăţilor, este un factor de continuitate creştină şi de demnitate naţională, într-un context istoric dificil, în care puterea Învierii este ascunsa în Cruce. Mulţimea mărturisitorilor şi martirilor credinţei din ţara noastră în timpul comunismului ne îndeamnă mereu să nu uităm cât de mare este puterea jertfei şi cât de necesară este lucrarea de vindecare şi înnoire a umanităţii, rănită de ură şi violenţă, de discriminare şi dominaţie, de intoleranţă şi indiferenţă, de multe forme ale morţii fizice şi spirituale. Lumina mărturiei mărturisitorilor trebuie comemorată cu recunoştinţă şi veneraţie, ea fiind izvor de putere spirituală în viaţa şi misiunea Bisericii astăzi”, transmite întâistătătorul BOR, potrivit basilica.ro.

În bisericile din cuprinsul Patriarhiei Române au fost oficiate joi slujbe de pomenire dedicate deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989, momentul liturgic cuprinzând ectenia pentru pomenirea eroilor, ostaşilor şi luptătorilor români, din Liturghier şi din Slujba Parastasului pentru eroi.

Articole din aceeasi categorie