Patriarhia Română: Îndemn stăruitor la donare de sânge

Patriarhia Română reînnoieşte apelul adresat clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române de a răspunde solicitării unităţilor medicale şi centrelor de transfuzie din ţară şi a dona sânge.

„În acest moment nevoia de sânge este acută în multe unităţi medicale, deoarece există intervenţii chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnaţi să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate” – se spune într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis, miercuri, presei.

Acelaşi document aminteşte, ca model de acţiune deosebită în acest sens, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, care, pe perioada verii, în fiecare zi de miercuri, merg să doneze sânge în centrele de transfuzie sanguină din Bucureşti.

Potrivit comunicatului, campania „Donează sânge, salvează o viaţă”, iniţiată în anul 2013 de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre, a reuşit până acum mobilizarea a peste 25.000 de donatori, fiind recoltaţi aproximativ 12 000 de litri de sânge.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie