Patriarhia Română îndeamnă la pace, dialog și coresponsabilitate socială

În contextul evenimentelor din ultimele zile, Patriarhia Română îndeamnă la pace, dialog și coresponsabilitate socială, atrăgând  atenția că ura, violența și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară.

„Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale”, îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară” – se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis presei.

Prin intermediul aceluiași document, Patriarhia Română îndeamnă preoții și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române să săvârșească rugăciuni pentru pacea şi unitatea poporului român, „mai ales în anul acesta al Centenarului, atât de important pentru noi”. În același timp – se spune în comunicat -, „trebuie încurajate şi cultivate dialogul și coresponsabilitatea, pentru binele României”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie