Patriarhia Ierusalimului va proclama canonizarea Sfîntului Ioan Iacob de la Neamţ

Ioan-Iacob-de-la-NeamtPatriarhia Ierusalimului va proclama, duminică, canonizarea Sfîntului Ioan Iacob de la Neamţ, informează părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, citat de basilica.ro, informează AGERPRES.

Patriarhia Română va fi reprezentată la eveniment de către o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

Potrivit sursei citate, proclamarea oficială a canonizării Sfîntului Ioan Iacob va avea loc la Mănăstirea Sfîntul Cuvios Gheorghe de la Hozeva. Cu acest prilej, Sfînta Liturghie va fi oficiată de către patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, împreună cu mai mulţi ierarhi, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Hotărîrea de proclamare a canonizării Sfîntului Ioan Iacob de la Neamţ a fost luată în şedinţa Sfîntului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului din toamna anului 2015.

Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rîndul Sfinţilor în 20 iunie 1992, sub numele de Sfîntul Ioan Iacob de la Neamţ, avînd zi de prăznuire 5 august, data trecerii sale la cele veşnice, precizează basilica.ro.

Articole din aceeasi categorie