Participare USAMV Cluj-Napoca la „Piața de flori altfel”

USAMV Cluj-Napoca participă, în perioada 14-16 iunie, la evenimentul inedit pentru orașul nostru, „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”, ediția a III-a.

La standul universității, doritorii vor găsi spre vânzare răsaduri de plante aromatice (mentă, rozmarin, busuioc, cimbrișor, oregano, roiniță și aloe vera), uleiuri esențiale și apă florală din producția proprie, prin Disciplina de Fitotehnie de la Facultatea de Agricultură. De asemeni, Stațiunea de Cercetări Horticole va fi prezentă cu vânzare de arbuști la ghiveci (buxus, taxus etc), precum și cu jardiniere cu stoloni de căpșuni. Specialiști ai facultăților participante, de la USAMV, vor răspunde întrebărilor despre creșterea și îngrijirea plantelor/florilor.

„Piața de flori altfel” va fi deschisă între orele 10:00 – 23:00. Din program nu vor lipsi workshop-uri dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante, concerte, Festivalul Luminii, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă.

La ediția de anul trecut, „Piața de flori altfel” a atras peste 7.000 de vizitatori, în condițiile în care suprafața expozițională a fost de circa 750 de metri pătrați, iar acum aceasta a crescut la 2.000 de metri pătrați.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *