Parteneriat între Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii a USAMV și Secția de echitație a CS Universitatea Cluj

Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii (FZB) din cadrul Universității de științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Clubul Sportiv Universitatea Cluj au pus bazele unei colaborări în ceea ce privește Secția de echitație a clubului.

Conform celor anunțate, joi, de USAMV, Facultatea de Zootehnologie și Biotehnologii se va implica în sprijinirea Secției ecvestre prin proiecte de cercetare comune, studii interdisciplinare, parteneriate de practică pentru studenți și stimularea performanței sportive.

”Având în vedere că studenții facultății noastre parcurg disciplinele Echitație, Cabaline, Reproducție, Alimentația și nutriția animalelor sau Patologie animală, ne-am gândit că ar putea deveni extrem de util un schimb reciproc de cunosțințe și un transfer de know-how. Caii au reprezentat întotdeauna un patrimoniu cu o valoare deosebită, dar și parteneri de nădejde ai omului. La fel cum performanța sportivă constituie o provocare continuă, și cea a valorii materialului biologic și bunăstării acestuia reprezintă pentru absolventul nostru o prioritate, prin definiția profesiei”, declară, într-un comunicat remis presei, decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, prof. dr. Daniel Dezmirean.

Potrivit acestuia, garanția dezvoltării parteneriatului este, prin performanțele sale sportive și antreprenoriale, chiar unul dintre absolvenții facultății, în prezent masterand la FZB, ing. Tudor Ciplea. „Am încredere deplină că atât FZB, cât și CS Universitatea Cluj vor promova performanța și renumele de care se bucură în rândul tinerilor și al celor interesați de acest domeniu”, declară prof. dr. Daniel Dezmirean.

„Sunt foarte bucuros că punem bazele acestei colaborări cu o universitate prestigioasă. Secția noastră de echitație este între primele din țară și ne dorim foarte mult să concurăm împreună cu una dintre cele mai bune facultăți de profil din România. Sigla FZB și cea a USAMV Cluj-Napoca vor fi imprimate, alături de cea a CS Universitatea, pe harnașamentele cailor și pe echipamentele jocheilor și vor fi și afișate la locurile de concurs” – declară, la rândul său, directorul CS Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu.

Prima ocazie va fi la Campionatul Național de echitație în sală, din 29 martie, de la Prejmer, unde CS Universitatea va participa cu 4-8 cai, a mai declarat Vasu.

M. T.

Articole din aceeasi categorie