Parlamentarii britanici au respins un Brexit fără acord

Parlamentul britanic a adoptat miercuri o propunere pentru premierul britanic, Theresa May, de a exclude complet un Brexit „fără acord”, ceea ce primul-ministru afirmase că este imposibil de făcut. 321 de parlamentari au votat pentru, iar 278 împotriva amendării unei moţiuni a guvernului privind retragerea din UE fără acord. Anterior, parlamentul introdusese un amendament care înăsprise moţiunea originală a guvernului. Guvernul a spus că doreşte să obţină aprobarea pentru o înţelegere în vederea părăsirii UE, dar în proiectul legislativ poziţia implicită a fost de retragere fără niciun acord, dacă nu se va ajunge la o înţelegere până la 29 martie.
Premierul britanic, Theresa May, va supune joi deputaţilor din parlamentul de la Londra o moţiune propunând organizarea până la 20 martie a unui nou vot asupra acordului de divorţ pe care ea l-a încheiat cu Uniunea Europeană, a anunţat miercuri seară guvernul britanic, transmit Reuters şi AFP.
Acest acord, încheiat la sfârşitul lui noiembrie, a fost respins deja de două ori de deputaţii britanici. Dacă va fi adoptat de această dată, Theresa May le va cere liderilor europeni o scurtă amânare a Brexit-ului, până la 30 iunie. Dacă va fi refuzat din nou, amânarea s-ar extinde dincolo de 30 iunie şi va trebui ca ţara să organizeze alegeri europene în mai, a precizat executivul de la Londra

Articole din aceeasi categorie