Parkingul Negoiu a fost, în sfârşit, recepţionat

•Locurile de parcare vor fi alocate, cetăţenilor din zonă, la mijlocul acestei luni•

Început în urmă cu cinci ani şi finalizat la sfârşitul anului trecut, Parkingul de pe Negoiu nu a putut fi dat în folosinţă timp de mai multe luni, din cauza unor neconformităţi pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj le-a identificat, motiv pentru care nu a autorizat funcţionarea acestuia. După ce la sfârşitul lunii mai parkingul a fost, în sfârşit, recepţionat, având inclusiv avizul ISU, acesta va intra în circuitul public. În urma procesului de recepţionare, desfăşurat pe parcursul lunii mai, Comisia de recepţie a lucrărilor a constatat că acestea permit utilizarea construcţiei conform destinaţiei, astfel încât parkingul a fost, în sfârşit recepţionat.
Pentru a putea fi distribuite locurile de parcare, Parkingul trebuie să treacă în administrarea Serviciului Parcări. Aşadar, convocaţi pe 31 mai, în şedinţă, consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre privind darea în administrarea Serviciului public pentru administrarea parcărilor a parkingului suprateran situat pe Aleea Negoiu din Mănăştur, urmând ca după ce Serviciul de Parcări preia parkingul în administrare, locurile de parcare să fie atribuite cetăţenilor din zonă. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, alocarea locurilor de parcare se va face la mijlocul lunii iunie.
Totodată, aleşii locali au hotarât ca 80% dintre veniturile înregistrate de acest parking vor intra în bugetul Consiliului Local, iar 20% în bugetul Serviciului pentru administrarea parcărilor.
Amintim că lucrările pentru construirea parkingului Negoiu au început în 2013 şi au fost finalizate abia în decembrie 2017, din cauza intrării în faliment a uneia dintre firmele care construia obiectivul. Parkingul dispune de 376 de locuri de parcare, distribuite pe 5 etaje. Valoarea totală a investiţiei este de 8,3 milioane lei cu TVA.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie