Parcul CTP s-a mărit cu treizeci de autobuze noi marca Mercedes-Benz Conecto

Parcul auto al Companiei de Transport Public(CTP), aflatã în subordinea Primãriei Cluj-Napoca, s-a mãrit cu 30 autobuze Mercedes-Benz Conecto. Maşinile de transport cãlãtori au dotări de ultimă generaţie şi vor circula începând cu luna decembrie a.c.
Noile autobuze Mercedes corespund tuturor normelor europene în domeniu. Garanția este de 5 ani sau 350.000 km. Prețul unui autobuz este de 1.046.994 lei + TVA.
”De la începutul anului 2018 au mai fost puse în circulație în orașul nostru 11 autobuze electrice Solaris și 15 autobuze articulate Mercedes de 18 metri lungime.
”Asigurarea unor condiții de transport în comun la standarde înalte pentru clujeni rămâne o prioritate a Primăriei, iar municipalitatea va continua politica de dotare a parcului auto al CTP cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naționale și europene”, a declarat primarul Emil Boc. Maşinile de transport călători au o capacitate totală de transport 104 călători, din care 26 locuri pe scaune și 78 locuri în picioare (calculat la 0.125 m2/călător în picioare conf. Directivei 97/27/CE CEE ONU R107). Lungimea autobuzului este de 12 m şi dispun de podea complet coborâtă, rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilități, loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante și landourile pentru copii, 3 uşi duble (cu câte 2 foi fiecare) cu sistem antistrivire a călătorilor, sistem de încălzire în sezonul rece, sistem de aer condiționat pentru sezonul cald, sistem de supraveghere video interioară și exterioară, sisteme de informare vizuală și audio a călătorilor, atât interior cât și în exterior, sistem de numărare a călătorilor transportați, sistem de ticketing, sistem informatic de gestiune și diagnosticare electronică prin rețea CAN, internet gratuit WI-FI pentru călători şi de sistem de anunțare vocală a numărului de traseu și a direcției de deplasare, în exteriorul autobuzului, în dreptul primei uși, pentru informarea persoanelor cu deficiențe de vedere.
Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie