Papa Francisc le cere credincioşilor să poarte cu ei Biblia, asemeni telefonului mobil

Papa Francisc le-a cerut credincioşilor să poarte cu ei Biblia, la fel ca pe telefonul mobil, pentru a o putea citi mai des şi a medita asupra conţinutului său, relatează EFE, citată de AGERPRES.

„Vă rog, nu uitaţi, nu uitaţi, ce-ar fi dacă am considera Biblia ca şi telefonul nostru mobil şi am purta-o mereu cu noi”, a spus papa la încheierea tradiţionale rugăciuni Angelus de duminică în faţa celor reuniţi în Piaţa Sf. Petru.

Suveranul Pontif a făcut această comparaţie amintind că în cele 40 de zile de post de dinaintea Paştelui, care a început la 1 martie şi se va încheia la 13 aprilie, creştinii trebuie „să participe la combaterea spirituală împotriva Celui Rău cu forţa Cuvântului lui Dumnezeu”. „De aceea trebuie să avem încredere în Biblie, să o citim mai des, să medităm şi să o asimilăm”, a spus el. „Ce-ar fi dacă am trata Biblia ca pe un celular?”, s-a întrebat papa. „Am purta-o cu noi, ne-am întoarce când am uitat-o, am deschide-o de mai multe ori pe zi (…) Sigur comparaţia este paradoxală, dar invită la reflecţie”, a precizat Sfântul Părinte.

Articole din aceeasi categorie