Pădurea Făget – coşul de gunoi al celor certaţi cu legea şi cu bunul-simţ

E mai costisitor să arunci deşeurile în locuri nepermise decât să le depozitezi în spaţiile speciale. Un floreştean s-a ales cu o amendă de  3.000 de lei pentru depozitarea necontrolată a deşeurilor, fiind, totodată, obligat să facă curăţenie.

Potrivit municipalităţii, în cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului au descoperit o nouă depozitare necontrolată de deşeuri provenite din amenajarea unei clădiri situate în comuna Floreşti. „Demersurile poliţiştilor locali au dus la identificarea persoanei responsabile, care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei şi obligată să transporte deşeurile la o rampă autorizată”, se arată într-un comunicat transmis de administraţia locală pe adresa redacţiei. În document se precizează că, cel în cauză a afirmat depozitarea a apărut ca urmare a încrederii arătate unei persoane „binevoitoare”, care s-a angajat să „rezolve” depozitarea deşeurilor şi care, a considerat de cuviinţă să depoziteze deşeurile în Pădurea Făget.

Poliţia Locală atrage atenţia tuturor cetăţenilor că responsabilitatea pentru administrarea deşeurilor revine producătorului, motiv pentru care, în vederea prevenirii unor situaţii similare cu cea descrisă mai sus, se recomandă încheierea unui contract scris cu o persoană juridică abilitată să preia deşeuri şi să le administreze conform prevederilor legale.

A.S.

Articole din aceeasi categorie