Organizații din Cluj, în competiția Gala Societății Civile 2019

181 de inițiative, respectiv 144 de proiecte, 23 de programe și 14 campanii de comunicare s-au înscris la cea de-a XVII-a ediție a Galei Societății Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Potrivit organizatorilor, cele mai multe proiecte (37) au fost înscrise anul acesta la secțiunea Premiul Special pentru Inovație. Urmează secțiunea Educație, Învățământ, Cercetare, cu 33 de proiecte și Proiecte pentru Tineret, cu 32 de înscrieri. Cele mai multe înscrieri provin de la organizații din București, respectiv 123 de proiecte, programe și campanii de comunicare. Pe locul doi se situează județul Brașov, cu opt proiecte înscrise, iar pe locul al treilea, la egalitate, județele Cluj și Ilfov, cu câte șapte înscrieri.

Organizațiile clujene înscrise sunt: Asociația Cartea Daliei, cu proiectul „Adopt a School! 2nd edition” (Educație, Învățământ, Cercetare); Fundația Părinți din România, cu proiectul „PEDITEL 1791. Tehnologia salvează vieți. Program național de asistență medicală pediatrică, non stop, gratuit, prin telefon” (Sănătate); Asociația Studenților de la Facultatea de Business, cu proiectul „Busy 4 Business Week” (Dezvoltare economică și socială); Dorcas Aid Romania, cu proiectul „Roma Inclusion Tarian” (Incluziune socială), Asociația Grupul PONT, cu proiectele „EduCastel” (Educație, Învățământ, Cercetare) și „Com’ON Romania” (Proiecte pentru Tineret) și Asociația Create.Act.Enjoy, cu proiectul „Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy” (Sănătate).

Până în data de 15 mai, 48 de specialiști – profesioniști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat – vor evalua proiectele înscrise. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc în 3 iunie, la Ateneul Român, în București.

În cele XVI ediții de până acum, Gala Societății Civile a premiat peste 700 de inițiative generate de sectorul neguvernamental, care – spun organizatorii – au reușit să aducă schimbări pozitive majore în societate, „proiecte care investesc în România și în viitorul său”.

Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune „recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie