Orfeu şi Euridice, pe scena Teatrului Aureliu Manea

Casa de Cultură Turda vă invită la spectacolul ORFEU ŞI EURIDICE, operă de Ch. W. Gluck pe un libret de Ranieri de’ Calzabigi, după mitul lui Orfeu şi Euridice, în interpretarea tinerilor artişti de la Academia de muzică „Gh. Dima”, a balerinilor de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „O. Stroia”, regia, conf. univ. dr. Ina Hudea.
Povestea îndrăgostitului cântăreţ la liră s-a bucurat de un mare interes din partea compozitorilor, dat fiind faptul că aceasta are ca fundament îmbinarea a două forţe impresionante, dragostea şi muzica.
Christoph Willibald Gluck a preluat această temă cu scopul de a scrie ceea ce se va impune drept cea mai cunoscută transpunere a mitului lui Orfeu, opera fiind reprezentată pentru întâia oară la Viena în 1762. Celebritatea acesteia nu se leagă doar de frumuseţea subiectului, iubirea care îl determină pe Orfeu să o urmeze pe Euridice până la moarte şi dincolo de tărâmul vieţii pământene pentru a o recupera din lumea adâncului, ci şi de modalitatea în care Gluck reuşeşte să redea profunzimile mesajului, larga paletă estetică şi emoţională a acestuia.
Spectacolul va avea loc în data de 12 octombrie 2018, ora 19,00 la Teatrul Aureliu Manea, iar biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură Turda. (luni – vineri între orele 8.00- 16.00).

Articole din aceeasi categorie