Orban: Somăm Guvernul să folosească banii europeni alocaţi pentru autostrăzi

PNL solicită Guvernului să folosească banii europeni alocaţi pentru autostrăzi care să lege toate regiunile României şi să trimită „de urgenţă” la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Moldova Iaşi – Târgu Mureş, a anunţat, marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES. „Într-o ieşire publică fără precedent, comisarul european pentru Dezvoltare Regională a cerut Guvernului României să nu mai insulte oficialii europeni cu scuze lamentabile şi eschivări penibile şi să folosească urgent banii Uniunii Europene pentru construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

Niciodată până acum, România nu a fost mai sever şi mai grav avertizată de un oficial european că sabotează un proiect major de infrastructură de interes strategic atât pentru cetăţenii români, cât şi pentru conectarea ţărilor din Europa Centrală şi de Est. (…) Sabotarea construcţiei autostrăzii care leagă Moldova şi Basarabia de vestul României şi de Europa este o trădare a intereselor naţionale care condamnă românii de pe cele două maluri ale Prutului la subdezvoltare şi sărăcie şi urmăreşte păstrarea acestor regiuni în zona captivă a intereselor ruseşti”, a declarat Orban.

El a acuzat guvernarea PSD – ALDE că „refuză cu premeditare” să facă demersurile necesare pentru a obţine această finanţare nerambursabilă de la partenerii europeni.

Liderul liberal a adăugat că PNL îşi asumă realizarea „cu prioritate” a acestui proiect de infrastructură, cu finanţare de la Comisia Europeană.

Articole din aceeasi categorie