Orban: Nu voi mai accepta niciun atac din interiorul PNL împotriva PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că poziţiile parlamentarilor liberali care au postat mesaje critice la adresa conducerii partidului sunt „complet rupte de realitate, inoportune şi dăunătoare” şi le-a transmis acestora că nu va mai accepta niciun atac din interiorul formaţiunii şi va aplica statutul în integralitate.

„Din nefericire, atunci când toată lumea a înţeles că suntem în faţa unei moţiuni de cenzură veritabile, iniţiată de cetăţenii români împotriva PSD şi împotriva guvernării PSD-ALDE, s-au trezit câţiva colegi ai mei să facă nişte postări neinspirate, lipsite de originalitate, după modelul copy-paste, care nu au făcut altceva decât să avantajeze PSD, să mute atenţia de la eşecul dezastruos al implicării PSD în acest referendum, să creeze o falsă problemă care nu există în PNL. În ceea ce priveşte poziţia conducerii PNL, ea este foarte bine cunoscută şi ea a fost adoptată şi susţinută sistematic de luni de zile înainte de referendum. Conducerea PNL a lăsat libertate deplină membrilor PNL de a se poziţiona aşa cum le dictează propria conştiinţă, convingerile şi valorile în care cred. Nimeni nu a fost împiedicat să-şi exprime punctul de vedere, indiferent dacă s-a manifestat în favoarea familiei, dacă s-a manifestat împotriva referendumului”, a susţinut Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Ca urmare, a spus Orban, poziţiile exprimate de unii colegi liberali sunt „inoportune”.  „Nu înţeleg aceste poziţii şi mi se par complet rupte de realitate, inoportune şi, sincer să vă spun, m-aş fi aşteptat ca aceşti colegi ai mei care au o activitate destul de importantă în PNL să se suie cu bocancii pe PSD, să atace PSD pentru confiscarea referendumului, pentru eşecul lamentabil, să fie alături de noi în ofensiva pe care o ducem pe toate fronturile împotriva PSD. Sper că îşi vor reveni, că a fost doar o postare neinspirată sub imboldul unei emoţii provocate de rezultatul referendumului şi că vor veni alături de noi”, a adăugat liderul PNL.

El a precizat că le-a comunicat membrilor Biroului Executiv al partidului că nu mai acceptă niciun atac din interiorul PNL împotriva PNL.

Articole din aceeasi categorie