ONCOS – respect şi generozitate pentru doamnele de vârsta a treia

Tinereţea, frumuseţea, vigoarea şi exuberanţa ajung, vrând- nevrând, şi la vârsta a treia, un segment al vieţii bântuit de sentimentul suferinţei şi povara anilor, energia fizică şi intelectuală fiind investită, în timp, în valorile materiale şi spirituale devenite bunuri ale prezentului şi viitorului.

Aceste tâmple argintii, cu mult discernământ şi vastă experienţă a vieţii trăite în două regimuri pline de lipsuri şi convulsii sociale, nu-şi primesc cuvenita atenţie pentru ceea ce au zidit o viaţă întreagă, ba chiar resimt durerosul şi nemeritatul sentiment al inutilităţii, generat chiar de clasa politică a vremurilor noi.

Câte bunicuţe, câte mame de vârsta a treia au primit un semn al recunoştinţei şi o floare din partea celor înscăunaţi, şi prin votul lor, să conducă destinele comunelor şi oraşelor noastre?!

Este uşor să le trimiţi plicuri doldora cu realizări edilitare şi obligaţii de impozitare şi, poate, este mai greu să  trimiţi acest nobil semn al recunoştinţei spre atâtea blocuri şi case, însă există asociaţii de locatari care puteau mijloci acest lăudabil gest făcut, spre onoarea lor,  de poliţişti în trafic.

Spre marea bucurie a doamnelor de vârsta a treia, Compania ONCOS, administrată de domnul Vasile Onaca, a dat dovadă şi de această dată de mult respect şi generozitate faţă de mamele care ne-au dat viaţă, ne-au crescut şi educat, organizând o adevărată sărbătoare închinată Zilei femeii, joi seara, în marele salon de recepţii de la  Grand Hotel Napoca, unde au participat aproape 450 de persoane din Filiala Cluj a Asociaţiei Persoanelor Vârstnice.

La acest plăcut eveniment, deschis de juristul Ioan Constantinescu, preşedintele Asociaţiei clujene, care a mulţumit conducerii patronatului ONCOS pentru acest nou gest de mare vibraţie emoţională, au participat  preşedintele Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice, Preda Nedelcu, şi doamna Luciana Cănilă, preşedinta Federaţiei Naţionale a Pensionarilor.

La bogata masă cu delicioase şi numeroase sortimente, pregătite din carnea  produsă în fermele tradiţionale reabilitate de ONCOS pentru creşterea puilor de carne şi a găinilor pentru ouă, s-a servit  pâinea rumenă şi proaspătă, obţinută ca pe vatra bunicilor, iar specialităţile de sărăţele, cozonaci şi prăjituri, marca ONCOS, au satisfăcut cele mai pretenţioase gusturi, dovedind că această companie a Clujului a devenit un adevărat brand ce-şi valorifică produsele tradiţionale în peste 40 de magazine de desfacere din Transilvania.

Ineditul serii a fost dat de spectacolul artistic prezentat sărbătoritelor de Ansamblul artistic „Armonia Seniorilor”, coordonat de consiliera Mihaela Marcovici,  coregraf prof. Florin Ciobanu, iar conducerea muzicală a fost asigurată de Nucu Ardelean. Maratonul folcloric s-a bucurat de binemeritate aplauze.

A fost o seară de mare frumuseţe, în care doamnele şi domnii de vârsta a treia au dat valoare şi ringului de dans, demonstrând că tangoul este nemuritor, dar şi că ritmurile moderne sunt provocatoare.

În final, ca un adevărat corolar al promoţiei ONCOS SENIOR, au fost premiaţi primii 10 cumpărători fideli ai produselor de carne  de pasăre, ouă, pâine şi patiserie, însă nimeni nu a plecat spre casă cu mâinile goale, deoarece sponsorul a oferit şi  450 de pâini proaspete, coapte în forme, celor ce apreciază cum se cuvine sortimentele de panificaţie produse de ONCOS.

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie