ONCOS… recidivează

O respectabilă doamnă, ce a lucrat toată viaţa în sistemul alimentaţiei populaţiei, îmi spunea că maturitatea îşi probează raţiunea şi în alegerea produselor alimentare. Bunăoară, se confesa doamna cercetător în ingineria alimentară, după aşa – zisa revoluţie din ’ 89, am făcut o vizită în fermele de creştere a puilor şi găinilor pentru ouă ale holdingului ONCOS şi m-am convins că acest mare producător de carne, ouă, pâine şi produse de patiserie îşi respectă blazonul şi reţetele născute în ograda tradiţiei ardelene.

Să te menţii pe locul doi în topul producătorilor de carne de pui în Transilvania, să obţii 45.000 ouă zilnic şi să produci între 8 şi 12 tone de produse de panificaţie şi patiserie, într-o fabrică echipată după înalte standarde europene, dar cu respectarea reţetelor tradiţionale, nu este chiar uşor, şi nici să te impui pe piaţă atât de ofertantă şi concurentă, accentua ing. Vasile Onaca, preşedintele Consiliului de administraţie al acestei mari societăţi capabilă să producă întregul consum de carne de pui al judeţului Cluj.

Şi cum nu toţi cei puternici se gândesc şi la cei cu venituri modeste, adică cei de vârsta a treia, unde pensiile se duc, în principal, pe medicamente şi facturi, ONCOS se îngrijeşte şi de… seniorii Clujului, oferindu-le nu doar unele bonificaţii în magazinele sale pe produsele carne de pui, ouă şi pâine, ci şi prin organizarea periodică, a unor zile festive, cum a fost 8 martie, “Ziua pensionarilor”, vizite la fabricile şi fermele de producţie etc.

Recidiva de la sfârşitul săptămânii trecute a societăţii ONCOS a avut, ca şi precedentele, o mare amploare datorită şi gratitudinii ce o poartă patronul şi conducerea de aici foştilor creatori de bunuri materiale şi spirituale din judeţul nostru, iar pe cei cu pensii modeste (şi nu sunt puţini!) în pragul marilor sărbători ale creştinătăţii, cu sprijinul preşedintelui Asociaţiei Pensionarilor, Ioan Constantinescu, le oferă cele necesare pregătirii bucatelor pentru Crăciun, An Nou şi Paşte.

În sala Roma de la Grand Hotel Napoca, 464 de pensionari au fost invitaţi de ONCOS la o masă comună unde sau servit bunătăţi pregătite din piept, pulpe şi ficat de pui crescuţi în sistem gospodăresc, pâinea crocantă coaptă pe vatră, iar saleurile, covrigeii cu diferite mirodenii, prăjiturile şi cozonacii… ghiftiuţi cu nucă şi mac, au făcut deliciul serii, în care producătorul şi consumatorul s-au întreţinut într-un climat de mare respect între generaţii.

A fost o seară în care generozitatea ONCOS a recidivat frumos şi lăudabil, din meniu nelipsind apa minerală, sucuri, cafele şi licori, iar programul cultural – artistic prezentat de Ansamblul ,, Armonia Seniorilor”, coordonat de doamna Mihaela Marcovici, a completat cum nu se putea mai bine această splendidă zi de vară trăită de cei ce şi-au consumat energia vieţii pentru mai binele generaţiilor de azi şi de mâine.

Felicitări ONCOS,
felicitări dle Vasile Onaca!

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *