Omagiu în glas de clopot adus Doinei Cornea de Bisericile Greco-Catolice

Clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor răsuna timp de trei zile, la prânz, în memoria curajoasei disidente şi fiice a Bisericii Greco-Catolice – informează Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Totodată, Episcopia face precizarea că trupul neînsufleţit al d-nei Doina Cornea va fi expus duminică, 6 mai, între orele 15:00-21:00, în aula „Cardinal Iuliu Hossu” a Catedralei Greco-Catolice a Martirilor şi Mărturisitorilor Credinţei din Piaţa Cipariu.

Luni, 7 mai, între orele 9:00 – 14:30, trupul neînsuflețit al Doinei Cornea va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12:30 urmând să înceapă slujba religioasă. La ora 14:30 va porni cortegiul funerar spre Cimitirul Central, unde va avea loc înhumarea, la ora 15:00.

„Împreună cu toţi românii iubitori de dreptate, libertate şi adevăr, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla aduce un smerit omagiu la trecerea la Domnul a servei lui Dumnezeu Doina Cornea, care a apărat prin viaţa sa valori eterne izvorâte din Dumnezeu, şi a învins puternicul regim comunist prin afirmarea acestor valori, urmând inspiraţia divină, precum David în lupta cu Goliat. În semn de recunoștință și în chip de rugăciune, pentru ceea ce cunoscuta disidentă a însemnat pentru poporul nostru, pentru Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și pentru renașterea democrației în România, din dispoziţia Preasfinţiei Sale Florentin, Episcop eparhial, în toate bisericile greco-catolice de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi trase clopotele, zilnic, la ora 12:00, în zilele de 5, 6 și 7 mai” – a transmis sâmbătă Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie