Omagiu adus de clujeni Doinei Cornea

Numeroși clujeni au venit duminică la Catedrala Greco-Catolică din Piața Cipariu, dedicată Martirilor și Mărturisitorilor secolului XX, pentru a aduce un ultim omagiu Doinei Cornea, simbol al luptei anticomuniste.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Doinei Cornea a fost adus la catedrală înainte de ora 15:00 și depus în în Aula „Cardinal Iuliu Hossu”, „pentru toţi cei care vor dori să-şi ia bun rămas şi să aducă mulţumire lui Dumnezeu pentru darul şi modelul pe care ea l-a reprezentat pentru români”.

„Împreună cu toţi românii iubitori de dreptate, libertate şi adevăr, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla aduce un smerit omagiu la trecerea la Domnul a servei lui Dumnezeu Doina Cornea, care a apărat prin viaţa sa valori eterne izvorâte din Dumnezeu, şi a învins puternicul regim comunist prin afirmarea acestor valori, urmând inspiraţia divină, precum David în lupta cu Goliat” – a anunțat sâmbătă seara Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

În semn de recunoștință și „în chip de rugăciune, pentru ceea ce cunoscuta disidentă a însemnat pentru poporul nostru, pentru Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și pentru renașterea democrației în România”, episcopul eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin, a dispus ca în toate bisericile greco-catolice de pe teritoriul eparhiei să fie trase clopotele, la ora 12:00, în zilele de 5, 6 și 7 mai. Duminică, de la ora 17:30, PS Florentin, împreună cu un grup de preoţi, a celebrat un parastas de pomenire pentru sufletul Doinei Cornea, în Catedrala greco-catolică din Piaţa Cipariu

Luni, 7 mai, între orele 9:00 – 14:30, sicriul cu trupul neînsuflețit al disidentei anticomuniste Doina Cornea va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12:30 urmând să înceapă slujba religioasă. La ora 14:30 va porni cortegiul funerar spre Cimitirul Central, unde va avea loc înhumarea, la ora 15:00.

Familia îndoliată a invitat, în mod public, pe „toţi aceia care au iubit-o”, să participe la momentul vremelnicei despărţiri, şi să o conducă pe ultimul drum pământesc.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie