Olimpiada Internațională de Matematică: 116 țări participante și 608 concurenți

Mascota Olimpiadei Internaționale de Matematică (IMO), ce se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 3-14 iulie a.c., se va numi MIMO, numele fiind ales în urma unei competiții în cadrul căreia au fost propuse peste 300 de nume. Numele MIMO (Matematică + IMO) a fost propus de o doamnă profesor de limba română din Slatina, Irina Perianu, aceasta fiind prima persoană care a primit, în avans, mascota olimpiadei. Mascota, un urs carpatin, a fost importată din Republica Moldova, iar „îmbrăcămintea” acesteia a fost confecționată la Liceul clujean de Coregrafie. Toți cei care vor participa la olimpiadă vor primi un ursuleț MIMO.

Potrivit declarației inspectorului școlar general Valentin Cuibus, până în acest moment, la Olimpiada Internațională de Matematică s-au înscris 116 țări, cu 608 concurenți, patru dintre țările înscrise (Oman, Emiratele Arabe Unite, Liechtentenstein și Yemen) fiind doar cu cu titlul de observator. Concurenților înscriși li se adaugă 109 leaderi de țară și 108 adjuncți ai acestora, plus 110 observatori, plus încă 90 de persoane implicate în  realizarea, corectarea și evaluarea problemelor, plus circa 360 de voluntari, care se vor ocupa de partea organizatorică.

„Conform discuției pe care am avut-o cu conducerea Ministerului Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Externe a invitat ambasadorii tuturor țărilor înscrise în competiție să participe la festivitatea de deschidere a olimpiadei. Până în acest moment avem confirmarea de participare a 125 de reprezentanți ai ambasadelor, o parte dintre ei ambasadori” – a declarat miercuri, într-o conferință de presă, inspectorul școlar general Valentin Cuibus.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie