O nouă vizită în Bulgaria a cadrelor didactice din municipiul Gherla

A început noul an de învăţământ, dar continuă şi relaţiile de prietenie ale unităţilor şcolare din municipiul Gherla cu unități de învățământ din alte ţări.

În ultimii 25 de ani majoritatea şcolilor din localiatte au stabilit relaţii de colaborare cu instituţii similare din alte ţări. Aşa s-a înfiripat o prietenie între cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” şi Şcoala Secundară „Tsanko Tselkovski” din oraşul Polski Trambesh (Bulgaria), localitate cu care edilii gherleni au stabilit deja relaţii de cooperare. Zilele trecute, un grup de șase cadre didactice de la Liceul  Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla a efectuat o vizită de prietenie în oraşul Polski Trambesch, scopul acestei deplasări fiind de a pune în legătură coordonatorii de proiect pe cicluri de învăţământ din cele două şcoli partenere – Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” şi Şcoala Secundară „Tsanko Tselkovski” -,  în vederea organizării de activităţi comune în noul an de învăţământ, 2017-2018.

Proiectul „Prietenia – o legătură trainică” a fost declarat câştigător de Primăria Municipiului Gherla în urma selecţiei de proiecte culturale finanţate din bugetul local (fonduri nerambursabile) din luna  iulie 2017. Un pas important pe calea dezvoltării realaţiilor de prietenie şi colaborare a unităţilor de învăţământ gherlene cu şcolile similare din străinătate.

Delegaţia municipiului Gherla, din care a făcut parte şi primarul Ioan Neselean, a fost primită de Gheorgi Chakarov, edilul-şef  al oraşului Polski Trambesh. Cu această ocazie a fost analizată şi situaţia colaborării pe mai multe planuri şi au fost stabilite etapele următoare ale relaţiilor de prietenie. Oaspeţii din România au vizitat unități şcolare, monumente istorice şi lăcaşuri de cult din oraşul bulgar.

SZ.Cs.

 

Articole din aceeasi categorie