O nouă etapă a prieteniei dintre gherleni şi suedezi

Un grup format din mai mai mulţi gherleni efectuează, în perioada 3-7 iulie, o vizită în Suedia. În cadrul întâlnirii din localitatea înfrăţită Ronneby se poartă discuții pe mai multe teme importante, ca energia, mediul înconjurător și dezvoltarea durabilă, turismul, integrarea socială, cultura, educația, sănătatea ş. a.

Gazdele au adresat invitația după vizita făcută la Gherla, la începutul lunii iunie. La recenta şedinţă a Consiliului Local Gherla, primarul Ioan Neselean a răspuns la o solicitare privind componența delegației și a precizat că este formată din fostul primar Marius Sabo și consilierii locali Ioan Boca, Eugen Drăgan, Tiberiu Bereczki, Vasile Băgăcean și Kasza Tamás. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de toţi cei 18 cosilieri prezenţi la întâlnirea lunară  a aleşilor locali.

Relația de prietenie și cooperare dintre orașele Gherla și Ronneby datează din anul 2015, an în care au avut loc primele contacte între reprezentanții acestor două orașe, prin care s-au pus bazele viitoarelor colaborări. În 18 mai 2016 s-au oficializat aceste relații prin semnarea unei „Înțelegeri de cooperare”, iar de atunci au avut loc întâlniri anuale între reprezentanții administrațiilor din Gherla și Ronneby. Rodul acestei colaborări este deosebit de important în relaţiile de prietenie dintre administraţiile celor două localităţi înfrăţite, aşa cum se în întâmplă şi în cazul celorlalte şase oraşe cu care municipiul Gherla are astfel de colaborare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie