O nouă acţiune educativă la Liceul Teoretic “Ana Ipătescu” Gherla

În ultima  perioadă conducerile unităţilor de învăţământ din municipiul Gherla au o colaborare tot mai bună cu Poliţia Locală. Având în vedere creşterea infracţionalităţii la nivel de ţară sunt binevenite acţiunile preventive, mai ales organizate în şcoli.

Tot mai des auzim în ziua de astăzi despre persoane, dintre care multe tinere, răpite, abuzate, forțate să presteze munci dintre cele mai josnice, de multe ori exploatate sexual. Este vorba despre traficul de persoane, o problema gravă și reală a societății, adusă zilele trecute şi în atenția elevilor de la Liceul Teoretic “Ana Ipătescu” din municipiul Gherla.

La cel mai mare liceu al oraşului s-a desfăşurat o interesantă activitate educativă privind combaterea traficului de persoane. Beneficiari au fost elevii din clasele de liceu, care au participat la acțiuni interactive propuse de partenerii educaționali din această campanie, voluntari în asociația “eLiberare.” Invitaţii au prezentat cauzele acestor infracţiuni, dar mai ales consecinţele negative ale acestor fapte reprobabile.

Elevii au primit informații în legătură cu formele traficului de persoane, au învățat cum să recunoască posibili traficanți și cum să evite să devină victime ale acestora. Totodată, tinerii au adresat întrebări invitaţilor şi au purtat discuţii pe marginea tematicii alese. Să nu uităm că în România, în cursul anului 2012 (de unde avem date statistice) au fost înregistrate 1041 victime ale traficului de persoane, dintre care 526 au fost exploatate sexual. Ar trebui să ne pună pe gânduri aceste cifre.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie