O mie de cetăţeni moldoveni vor vizita Clujul, în cadrul unui program de înfrăţire a românilor

O mie de cetăţeni din Republica Moldova vor vizita săptămâna aceasta Clujul, în cadrul unui program naţional de înfrăţire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Scopul programului este de a-i familiariza pe basarabenii care participă la aceste acţiuni cu informaţii legate de istoria şi cultura României, dar şi de a le prilejui călătorii în ţara noastră, informează AGERPRES.

În cursul zilei de marţi, primele grupuri vor vizita Grădina Botanică, Cetăţuia, Catedrala Schimbarea la Faţă, Obeliscul Carolina, Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail, dar şi Dejul şi Turda. Potrivit unui comunicat de presă, transmis AGERPRES, organizatorii lansează, cu ocazia acestui program, şi un îndemn către clujeni, de a folosi platforma online www.basarabia-acasa.ro şi pentru a se împrieteni cu cetăţenii moldoveni pe care-i vor întâlni.

„Inima Ardealului, Clujul, este un loc pe care foarte mulţi basarabeni doresc să îl cunoască, primim multe solicitări în acest sens. Cel mai probabil acest lucru se datorează faptului că municipiul Cluj-Napoca este una din capitalele istorice ale Transilvaniei, al doilea oraş ca mărime din ţară, un exemplu de civilizaţie şi de consens etnic. Aceste realităţi trebuie cunoscute pentru a servi drept model basarabenilor, pentru a le înfăţişa adevărata faţă a României. Sper ca demersul nostru de a le arăta ţara să conducă la conturarea unei majorităţi unioniste în rândul românilor de peste Prut, astfel încât în 2018 să înfăptuim unirea”, a declarat preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

Programul „Cunoaşte-ţi Ţara”, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, se derulează pe timpul verii şi în prima lună de toamnă. Prin intermediul acestui program, 100.000 de basarabeni vor veni în România. Cazarea în Cluj este asigurată de Universitatea „Babeş-Bolyai”, Seminarul Teologic Ortodox şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie