O aplicație realizată de psihologii din UBB – în Top-50 al aplicațiilor dedicate stilului de viață

PsyPills – o aplicație academică pentru telefoanele mobile, elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea Babeș-Boylai – a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România în clasamentul aplicațiilor dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking).

Conform celor anunțate, joi, de UBB, în clasamentul recent  al aplicațiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice -, marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în țară de sisteme de tip App, dedicate stilului de viață.

Aplicația PsyPills, disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză, vizează autocontrolul și reglarea emoțională prin „pastile psihologice” care, potrivit reprezentanților universității, „diagnostichează și reduc iraționalitatea și dezvoltă raționalitatea, cu scopul final de a reduce emoțiile negative nesănătoase și de a crește starea de bine/calitatea vieții prin emoții sănătoase”. Aplicația poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducație, dar și în cercetare.

M. T.

Articole din aceeasi categorie