Număr mare de donatori în prima zi a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”

Peste 80 de clujeni s-au prezentat luni, 13 mai, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBB dă startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, campania se dorește a fi „mai mult decât un eveniment punctual”, obiectivul major fiind acela de a crea un comportament consecvent în ceea ce privește donarea de sânge. În acest sens, pe lângă campania propriu-zisă de donare, care se desfășoară în perioada 13-17 mai, aproape 100 de studenți voluntari din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicăr au organizat, săptămâna trecută, o campanie în cadrul căreia peste 10.000 de clujeni au fost informați cu privire la fenomenul donării, beneficiile acestei acțiuni și nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele românești.

Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!” se desfășoară zilnic, până vineri, în intervalul orar 7:30-13:00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

În cadrul primelor șase ediții ale campaniei, au donat sânge peste 2.500 de persoane, sângele unui donator putând salva trei vieți.

M. T.

Articole din aceeasi categorie