Număr mare de donatori de sânge în prima zi a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”

Peste 150 de clujeni au donat sânge luni, 20 noiembrie, în prima zi a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Întrucât donatorii s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj încă din momentul deschiderii acestuia, numărul maxim de donatori a fost epuizat înainte de ora 12:00 – informează UBB.

Inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai, campania se dorește a fi „mai mult decât un eveniment punctual”, obiectivul său major fiind „de a crea un comportament constant, consecvent, în ceea ce privește donarea de sânge”. În acest sens, pe lângă campania propriu-zisă de donare, care are loc în perioada 20-24 noiembrie, studenţii voluntari ai Universităţii Babeş-Bolyai au organizat o campanie în cadrul căreia peste 6.000 de clujeni au fost informaţi cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.  Campania de informare s-a desfăşurat timp de o săptămână în toate cele 21 de facultăţi ale UBB şi a mobilizat peste 150 de studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Campania de donare de sânge continuă după următorul program: 21 noiembrie – Centrul Regional de Transfuzie Cluj (str. N. Bălcescu nr. 18); 22 noiembrie – Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” (str. Pandurilor nr. 7); 23 noiembrie – campusul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (Calea Mănăştur nr. 3-5); 24 noiembrie – Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB (str. Teodor Mihali nr. 58-60).

Inițiativei UBB s-au alăturat, până acum: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, FC Universitatea Cluj, Centrul Mobil de Transfuzii Târgu-Mureș, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, CSUBB, OSUBB, Marty, Exclusive Catering & Events și Selgros Cash & Carry.

Articole din aceeasi categorie