Nu există nicio legătură între atacatorul de la Munchen şi Statul Islamic sau refugiaţi

Şeful poliţiei din landul Bavaria, Hubertus Andrä, a declarat sâmbătă că “nu există nici cea mai mică legătură” între gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) sau refugiaţi şi atacatorul germano-iranian de 18 ani care a deschis focul vineri asupra persoanelor dintr-un complex comercial din oraşul Munchen, după care s-a sinucis, relatează AFP şi Reuters, citate de AGERPRES.

Anchetatorii analizează pista unei persoane cu probleme psihice, a mai spus şeful poliţiei bavareze, care a precizat totodată că 10 persoane au murit în atac, iar 27 au fost rănite. Şapte dintre persoanele împuşcate mortal erau adolescenţi.

Atacatorul avea în rucsacul din spate 300 de gloanţe, iar în locuinţa sa a fost găsită o carte despre cum se comite un atac armat.

Tânărul era născut şi crescut în Munchen şi era elev. Potrivit procurorilor, atacatorul suferea “de o formă de depresie”.

„Este vorba aici de o boală, de o formă de depresie”, a spus procurorul oraşului, Thomas Steinkraus-Koch, într-o conferinţă de presă la Munchen, făcând în acelaşi timp apel la prudenţă în legătură cu informaţiile conform cărora tânărul ar fi urmat un tratament psihiatric.

Articole din aceeasi categorie