Nu au adaptat viteza la condiţiile de drum…

Un tînăr de 27 de ani, din Cluj-Napoca, a murit după ce s-a răsturnat cu maşina în albia rîului Valea Răcătăului. Accidentul a avut loc duminică, 5 octombrie, ora 4:25, în comuna Măguri Răcătău.

Potrivit IPJ Cluj, tînărul, care conducea autoturismul pe DJ107T, dinspre comuna Gilău spre comuna Măguri Răcătău, într-o curbă uşoară Accident-3la stînga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi s-a răstunat pe partea dreaptă, în albia rîului Valea Răcătăului. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate sanitară, dar, ca urmare a vătămărilor corporale suferite în urma accidentului, a decedat. De asemeni, pasagerul aflat pe locul din dreapta faţă, un tînăr de 25 ani, tot din Cluj-Napoca, a fost accidentat uşor.

Tot pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, sîmbătă, 4 octombrie, la ora 21:40, s-a petrecut un accident şi la Corpadea.

Potrivit poliţiştilor, în acest caz, un tînăr de 20 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe DN 16, pe raza comunei Apahida (satul Corpadea), în afara localităţii, din direcţia Reghin – Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului, pe sensul de mers Reghin Cluj-Napoca. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului auto şi cu avarierea autoturismului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie