Noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, finalizat în această lună

        Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, de pe strada Argeş, ar urma să se finalizeze în această lună iar din toamnă clădirea va fi dată în folosinţă, a anunţat inspectorul şcolar general Valentin Cuibus.
        Acesta a precizat că lucrările la acest obiectiv au început în 2009 însă din cauza firmei Construdava care a câştigat iniţial licitaţia, proiectul a fost blocat mai mulţi ani. „Lucrările au început încă din 2009,  dar din pricina problemelor firmei de construcţii, proiectul a stagnat mai bine de trei ani. Am organizat licitaţii pentru a angaja un nou constructor. Am întâmpinat blocaje şi la această etapă. Am pierdut 7 milioane de lei anul trecut şi 4 milioane de lei în urmă cu doi ani. Într-un final am atribuit lucrarea companiei TCI, iar acum putem spune că sunt şanse mari ca din luna septembrie să ne mutăm în noul sediu. În perioada aceasta organizăm procedura de achiziţie de mobilier şi sper să nu mai întâmpinăm alte probleme şi să ne putem muta”, a spus Cuibus.
        Şeful ISJ a menţionat că viitorul sediu al instituţiei pe care o conduce reprezintă doar o parte din proiectul angajat de Inspectoratul Şcolar. În spatele acestei clădiri ar urma să se construiască o sală de sport, bazin de înot, şi încă un imobil cu spaţii de birouri pentru Clubul Sportiv Şcolar „Viitorul”, însă pentru aceste edificii Ministerul Educaţiei nu a alocat finanţare. „Facem demersuri să obţinem finanţare prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii pentru că ministerul nu cred că are fonduri pentru a suporta lucrările de investiţie şi pentru acestă bază sportivă. Sper să reuşim să obţinem finanţare de la Companie, pentru ca proiectul să poată fi finalizat în întregime”, a explicat Cuibus. Lucrările la clădirea ISJ au fost evaluate la 10 milioane de lei, în timp ce lucrările  la baza sportivă sunt estimate la 17 milioane de lei.
        C.P.

Articole din aceeasi categorie