Noul prefect al judeţului Cluj, învestit în funcţie

Noul prefect al judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş a fost instalat ieri în funcţie în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Palatul Administrativ. La festivitate au luat parte secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirică, parlamentari clujeni, primari, şefi ai serviciilor descentralizate şi deconcentrate. După ce oficialul din Guvern a dat citire ordinelor de eliberare din funcţie a lui Ioan Gheorghe Vuşcan şi de numire a noului prefect, Ioan Aurel Cherecheş a depus jurământul de credinţă.
Mihai Dan Chirică a ţinut apoi să îi mulţumească lui Ioan Gheorghe Vuşcan pentru activitatea desfăşurată în funcţia de prefect al judeţului Cluj, precizând că a avut o colaborare foarte bună cu acesta. Totodată, Chirică s-a arătat convins că noul prefect va face o echipă solidă astfel încât să facă faţă tuturor provocărilor. „Interesul cetăţeanului e primordial, cetăţeanul e pe primul loc. Vă rog să nu uitaţi acest deziderat şi să încercaţi ca toate problemele să fie rezolvate în mod operativ”, a transmis reprezentantul Guvernului.
Ioan Gheorghe Vuşcan le-a spus celor prezenţi la festivitate că a fost onorat să conducă pe parcursul a mai bine de cinci ani Instituţuia Prefectului Judeţului Cluj, ţinând, totodată, să le ceară scuze clujenilor pentru eventualele disfuncţii pe care le-au întâmpinat în cadrul relaţiilor cu această instituţie.
Noul prefect Ioan Aurel Cherecheş s-a declarant onorat de încrederea acordată de a fi prefectul judeţului Cluj. „Vin în această funcţie cu experienţa acumulată atât din mediul privat, unde am activat în zona agroindustrială, cât şi din cel universitar. Sunt de profesie inginer zootehnist din anul 2003, am obţinut titlul de doctor în inginerie mecanică în anul 2013 şi sunt cadru didactic al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.
Începând de astăzi, îmi asum responsabilitatea funcţiei de prefect şi voi susţine şi urmări implementarea programului de guvernare menit să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor şi să conducă la dezvoltarea judeţului Cluj. În acest sens, doresc să dezvolt o relaţie de colaborare eficientă cu reprezentanţii administraţiei judeţene, ai administraţiilor publice locale, precum şi cu cei ai instituţiilor publice deconcentrate. De asemenea, îmi propun să dezvolt, în continuare, un parteneriat cu mediul academic din Cluj-Napoca.
Totodată, am convingerea că voi avea o comunicare la fel de eficientă cu reprezentanţii instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale din judeţul Cluj. Cu o parte dintre ei m-am întâlnit cu două zile în urmă pe timpul desfăşurării festivalului UNTOLD şi doresc să transmit din partea Instituţiei Prefectului – Judeţul Cluj sincere felicitări celor 1200 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi piloţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca care au asigurat măsurile de siguranţă la acest eveniment.
Vă asigur că voi fi un partener de dialog cu societatea civilă şi, ce este mai important, vreau să întăresc rolul prefectului judeţului şi anume acela de punte de legătură dintre Guvern şi cetăţeni”, a spus Cherecheş, dând asigurări clujenilor că uşa s-a va fi deschisă pentru toate problemele ce ţin de sfera de competenţă a Instituţiei Prefectului.
Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie