Noul ambasador al Republicii Armenia, în vizită la Consiliul Judeţean Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit vineri, 9 februarie 2018, vizita Excelenţei Sale, domnul Sergey Minasyan, Ambasador al Republicii Armenia în România. Recent numit în funcţie, oficialul armean se află la prima deplasare în ţară şi a fost însoţit la sediul forului administrativ judeţean de către domnul Karen Sebeşi, preşedinte al Uniunii Armenilor – sucursala Cluj-Napoca precum şi de către domnul prof. univ. dr. Lucian Nastasă-Kovacs, director al Institutului de Armenologie.

În cadrul întâlnirii, în vederea intensificării colaborării bilaterale în multiple domenii de interes reciproc, pentru impulsionarea schimburilor comerciale şi, respectiv, atragerea de investitori armeni, oaspetelui străin i-au fost prezentate atât potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj cât şi cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean.

Tot din dorinţa de a promova cauza judeţului şi de a convinge oficialul armean de avantajele pe care Clujul le are din punct de vedere investiţional, domnul Vákár István a menţionat pe parcursul întâlnirii faptul că acesta găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine precum şi o resursă umană profesionalizată şi experimentată – particularităţi ce se constituie ca premise optime pentru atragerea investitorilor şi a turiştilor armeni.

,,Mă bucur să constat că există un deosebit interes din partea Excelenţei Sale pentru a susţine şi continua relaţia de colaborare începută cu armenii încă din vara anului trecut. Îmi doresc ca această întâlnire să se concretizeze în proiecte care să aducă plus valoare ambelor părţi şi sper ca domnul ambasador să demareze demersurile necesare pentru ca un număr cât mai mare de agenţi economici armeni să dezvolte afaceri profitabile în Cluj”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vákár István.

Aflat pentru prima oară în Cluj, oficialul străin şi-a exprimat disponibilitatea de a face cunoscută oferta Clujului în rândul reprezentanţilor mediului de afaceri din Armenia, acesta fiind interesat, încă de la început, de domeniul IT şi de transferul de cunoştinţe şi bune practici între IT-iştii clujeni şi cei armeni. Totodată, ambasadorul Armeniei şi-a manifestat dorinţa de a continua şi a susţine toate demersurile prevăzute în cadrul Protocolului de Colaborare încheiat între judeţul Cluj şi Provincia Armavir din Republica Armenia în luna iunie 2017 şi care vizează derularea de colaborări reciproc avantajoase în domeniile cultural, economic, educaţional, social, sportiv şi turistic.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *