Noul ambasador al Irlandei în România, în vizită la Cluj-Napoca

????????????????????????????????????

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au primit, ieri, vizita unei delegații conduse de Excelența Sa, Paul McGarry, noul ambasador al Irlandei în România.

Scopul întâlnirii cu preşedintele CJ Cluj a fost acela de a discuta despre dezvoltarea relaţiilor de colaborare și identificarea unor modalităţi concrete de consolidare a prezenţei investitorilor irlandezi în această zonă. „Întrevederea cu delegaţia irlandeză a fost una extrem de utilă și a reprezentat un bun prilej de a discuta aspecte concrete menite să contribuie la demararea unor proiecte reciproc avantajoase. Sunt convins că domnul ambasador Paul McGarry va transmite mesajul nostru de disponibilitate şi suport investitorilor irlandezi dornici să-şi extindă business-urile pe piaţa clujeană”, a declarat Marius Mînzat. De asemenea, vicepreședintele forului administrativ județean i-a prezentat ambasadorului Irlandei proiectele aflate în derulare, printre care parcurile industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul S.C. TETAROM S.A..

“Din dorinţa de a convinge ambasadorul Irlandei de avantajele pe care Clujul le are din punct de vedere investiţional, pe parcursul întâlnirii vicepreședintele Marius Mînzat a menţionat faptul că acest judeţ găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, toate aceste particularităţi creând premisele optime pentru atragerea investitorilor irlandezi. Aflat pentru prima oară în Cluj-Napoca, Excelența Sa, domnul Paul McGarry și-a manifestat dorința de a afla mai multe informații atât despre turismul și sectorul agricol din această zonă, cât și despre Parcurile Industriale Tetarom”, au precizat reprezentanţii CJ Cluj.

La rândul său, primarul Emil Boc a precizat că, în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Irlandei a discutat  despre parcursul economic și cultural al Clujului și dezvoltarea orașului pe termen mediu și lung. De asemenea, temele au inclus oportunități de colaborare între Cluj-Napoca și orașe din Irlanda, având în vedere și perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie