Note de trecere contra cost la UTCN

Un profesor din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca a fost reţinut de procurorii clujeni după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la studenţi pentru a-i promova la examenul restant la una dintre materiile pe care le preda. Ioan Ardelean este cadru didactic în cadrul Facultăţii de Mecanică a UTCN, unde predă materiile inginerie mecanică, mecanică fină, mecatronică şi mecanisme.

În cursul zilei de sâmbătă, Ioan Ardelean a fost prins în flagrant în timp ce primea sumele de 450 euro şi 450 lei de la mai mulţi studenţi în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ‘Mecanisme I şi II’.

Anchetatorii spun că, în contextul demarării cerce-tărilor, s-au pus în aplicare două mandate de efectuare a unor percheziţii, atât în biroul profesorului, cât şi la domiciliul acestuia.

Ioan Ardelean (foto) a fost reţinut de procurori în cursul zilei de sâmbătă, iar ieri a fost prezentat instanţei Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită. La ora închiderii ediţiei, instanţa încă nu luase o hotărâre cu privire la modul în care va fi cercetat Ardelean, în stare de arest sau în libertate. Potrivit declaraţiei de avere, Ioan Ardelean deţine împreună cu soţia un teren de 1600 mp, unul de 600 mp. Totodată, soţia acestuia a obţinut prin donaţie un teren de 1200 mp. La capitolul clădiri, Ioan Ardelean deţine o casă de locuit de 205 mp şi un apartament de 40 mp. Profesorul a mai declarat un Ford Focus cumpărat în 2015, depozite şi conturi bancare de 18.600 euro şi 150.000 lei. Ioan Ardelean câştigă anual de la UTCN 135.276 lei iar soţia acestuia 46.169 lei. La capitolul venituri a mai fost trecută suma de 1.500 lei din chirii şi 1.400 lei din proiecte de cercetare.

C.P.

Articole din aceeasi categorie