Nominalizări pentru Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală

Centrul Rațiu pentru Democrație și Rațiu Family Charitable Foundation au anunțat deschiderea nominalizărilor pentru Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală, care onorează activitatea d-nei Elisabeth Pilkington Rațiu în domeniul sănătății mintale.

Prin acest premiu, CRD își propune „creșterea vizibilității și cunoașterii problematicii sănătății mintale în România, precum și contribuirea la diminuarea stigmatului, rușinii și discriminării în ceea ce privește sănătatea mintală”.

Laureatul va fi selectat dintre practicieni și organizații din sfera sănătății mintale din România, pentru rezultatele extraordinare în cercetare, servicii terapeutice, educație și/ sau politici de sănătate. Activitatea din acest domeniu, în special dedicată copiilor și adolescenților, va fi privilegiată, dar se vor lua în considerare nominalizări care vizează activitatea cu adulții și persoanele vârstnice. Autonominalizările nu sunt acceptate – au anunțat organizatorii.

Premiul a fost încredințat unui consiliu de specialiști, format din: prof. Eliot Sorel, Universitatea George Washington, prof. Doina Cosman, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” și lect. Florina Rad, Univeristatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Nominalizările sunt deschise tuturor celor interesați, până la data de 5 aprilie 2018. Criteriile de eligibilitate și formularul de nominalizare sunt publicate pe site-ul CRD, www.ratiudemocracycenter.org. Laureatul va fi anunțat la începutul lunii mai, premiul fiind oferit în cadrul evenimentului anual Rațiu Friends & Family Weekend, organizat la Turda și Cluj-Napoca în perioada 8-10 iunie.

Premiul, în valoare de 2500 euro, este conferit anual pentru participarea la congrese internaționale relevante. Ulterior participării, pornind de la experiența acumulată la acest tip de evenimente, laureatul va susține o prelegere în cadrul uneia dintre întâlnirile profesionale din România.

În 2017, laureatul Premiului Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală a fost profesorul clujean Mircea Miclea, de la Universitatea Babeș-Bolyai.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie