Noi spaţii pentru acţiuni culturale, la Gherla

Municipiul Gherla nu are un teatru de vară (cum este la Câmpia Turzii, de exemplu), dar edilii oraşului caută noi soluţii pentru diversificarea spaţiilor în vederea desfăşurării unor manifestări cultural-artistice.

Nu de mult, o astfel de acţiune a avut loc în aer liber, pe dealul „Brădet”, unde cândva a existat chiar şi o scenă din beton şi unde în perioada estivală au fost organizate spectacole. Revigorarea tradiţiei este ceea ce şi-au dorit cei de la municipalitate, care nu de mult au iniţiat acolo un maial, adică un şir de programe artistice la… iarbă veche. Idee excelentă, la acest eveniment particpând peste 400 de gherleni, printre care şi mulţi copii (pentru ei au fost organizate jocuri distractive).

La sfâşitul lunii iunie, în mijlocul parcului, pe aleea principală, în organizarea Primăriei Municipiului Gherla, a Casei Municipale de Cultură, a Muzeului de Istorie şi cu contribuţia Centrului Turtistic, a avut loc ediţia a II-a a Paradei Iei şi a Cămeşii Tradiţionale Româneşti. La doar doi paşi se află foişorul amenajat prin grija Primăriei, unde periodic se organizează concerte de muzică de promenadă. Iniţiative valoroase ale administraţiei locale, care caută noi şi noi spaţii (care trebuie şi amenajate!) pentru derularea unor evenimente culturale în aer liber.

În această vară, ca niciodată, edilii municipiului au extins şi zona spectacolelor desfăşurate în cadrul Zilelor Oraşului, încercând astfel să ofere cât mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber pentru locuitorii urbei, dar şi pentru oaspeţii sosiţi în localitate în perioada estivală.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie