Noi relaţii de colaborare ale şcolilor gherlene

An de an a creşte numărul unităţilor de învăţământ din municipiul Gherla implicate în diferite proiecte educaţionale, unele chiar cu caracter internaţional. Ultimul exemplu este cel al Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, unde zilele trecute a avut loc reuniunea de proiect ,,Să fim prieteni!” (“Ni estu geamikoj!”), aflat la a două ediție, în cadrul unui parteneriat încheiat între Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” Gherla și Școala Secundară „Tsanko Tserkovski” din Polski Trumbesh, Bulgaria.

La reuniune au participat directorii celor două școli, prof. Ielcean Radu și prof. Stefka Traycheva, coordonatorii proiectului, Mariana Berariu și Corina Iftinca, prof. înv. primar Daniela Cristurean, Ana Mureșan și Marinela Ivanova, Daniela Velikova, Iva Dimitrova, de la școală parteneră din Bulgaria.

În prima zi, delegația bulgară a fost întâmpinată cu tradiționalul ,,Bun venit”, iar oaspeții au fost invitați apoi să facă un tur al școlii, pentru a lua contact cu cadrele didactice și elevii liceului gherlean. La o masă rotundă organizată în biblioteca școlii au avut loc discuții referitoare la numeroasele activități desfășurate în cadrul proiectului și s-au stabilit obiective pentru perioada următoare. Atmosfera de lucru a fost una relaxată, iar acest fapt se datorează succesului și rezultatelor bune, partenerii având șansa să retrăiască cele mai frumoase momente din activitățile desfășurate prin proiectarea unor imagini realizate pe parcursul celor doi ani de activitate. În a două zi a vizitei, prietenii din Bulgaria s-au bucurat de o excursie la Cluj Napoca, organizată în parteneriat cu Primăria Gherla, unde au vizitat principalele monumente istorice şi obiective turistice ale municipiului. Seara au vizionat un spectacol folcloric desfăşurat în aer liber.

A treia zi, membrii celor două echipe de proiect au participat la Festivalul Tradițional Culinar, care s-a desfășurat pe dealul “Brădet”, oaspeții bulgari având ocazia să deguste produsele noastre dar și să le etaleze, cu multă mândrie, pe cele proprii. Seara au participat la deschiderea oficială a Zilelor Orașului. Momente deosebit de  plăcute, rod al bunelor relaţii de prietenie dintre cele două oraşe înfrăţite.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie