Noi parcări auto în municipiul Gherla

Gherla nu este oraş mare, dar numărul maşinilor creşte de pe o zi pe alta. Efectiv, la orele dimineţii greu găseşti în centrul oraşului un loc de parcare. Chiar dacă în Piaţa Libertăţii există un spaţiu pentru autoturisme, locurile sunt ocupate permanent.

Mai nou, însă, prin grija Primăriei au apărut noi parcări de maşini. Recent am relatat despre modernizarea străzii Gelu. Lucrările au fost terminate, tot acolo fiind amenajate, de-a lungul Canalului Someş, noi spaţii pentru autoturisme. După cum ne-a declarat directorul SC ADP SA Gherla, domnul Genel Mureşan, pe  toată lungimea străzii Gelu pot staţiona aproape o sută de maşini. Având în vedere că în zonă este şi un restaurant unde în fiecare weekend se organizează nunţi şi alte evenimente festive, autoturismele pot fi parcate în condiţii de siguranţă în noile locuri amenajate special. Măsuri binevenite, care au ca scop principal şi reglementarea circulaţiei rutiere pe artera respectivă.

Recent, şi societăţile comerciale din municipiul Gherla iau astfel de măsuri. Exemplu elocvent în această privinţă îl constituie firma  de transport MISI 99, de pe strada Dejului, unde s-a amenajat un spaţiu extins pentru autocarele şi microbuzele societăţii. Bine ar fi dacă toate firmele mai mari din localitate ar iniţia astfel de investiţii. La ieşirea spre Cluj-Napoca, SC Sortilemn SA a mai amenajat locuri de parcare pentru maşinile angajaţilor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie