Noi măsuri de reglementare a circulaţiei rutiere la Gherla

An de an creşte numărul maşinilor şi în municipiul Gherla. Cândva un orăşel de privincie liniştit şi curat, în zilele noastre un orășel în care străzile sunt deosebit de aglomerate. Nu întâmplător au loc atâtea accidente rutiere (ne referim îndeosebi la tamponări). Poliţia Rutieră din localitate încearcă să mai reducă aceste evenimente neplăcute.

Chiar zilele trecute am observat aplicarea unei noi măsuri. Amatorii vitezei mari care trec pe strada Mintiului din Gherla au de câteva zile pe drum două obstacole. Este vorba despre două rânduri de praguri limitatoare de viteză, care au fost montate la intersecția cu strada Ciocârliei, înainte și după aceasta.

Recent, la Primăria Municipiului Gherla și la Consiliul Județean Cluj, care are în administrare strada Mintiului, au fost depuse solicitări în acest sens din partea locuitorilor din zonă. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de  viteza mare cu care circulă unii șoferi (vitezomani), care pun astfel în pericol pietonii, mai ales copiii care locuiesc la casele şi blocurile de locuinţe din apropiere. Un alt motiv a fost numărul crescut de accidente, unele foarte grave, care s-au produs în ultimii ani pe această stradă (unele soldate şi cu victime).

În municipiul Gherla mai sunt solicitări din partea cetățenilor pentru limitarea vitezei de circulație pe anumite străzi din oraș. Astfel, Poliţia Ruieră mai are îm plan montarea de praguri de viteză tot pe strada Mintiului, în apropiere de intersecția cu stradă Dejului, în zona blocurilor, apoi pe strada Fermei, între Liceul cu predare în limba maghiară și intersecția cu strada Romană, unde circulă foarte mulți copii (este normal să fie aşa, fiindcă acolo există o unitate de învăţământ).  Mai sunt solicitări pe strada Stejarului și pe strada Gelu, în cartierul de locuinţe MR1, unde s-ar putea amplasa praguri după recepționarea lucrărilor de modernizare efectuate anul trecut.

Până în prezent, pe raza municipiului Gherla au mai fost montate praguri pe strada Liviu Rebreanu, în apropiere de Școala Gimnazială Nr. 1, pe strada Theodor Speranția, lângă Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” şi pe strada Fermei, la Liceul cu predare în limba maghiară. Prin aceste măsuri se previn accidentele rutiere, dar sunt în siguranţă şi pietonii din zonele respective.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie