Noi măsuri de reglementare a circulaţiei rutiere în municipiul Gherla

Asistând la şedinţele Consiliului Local Gherla avem ocazia să auzim păreri şi comentarii cu privire la circulaţia rutieră pe raza oraşului. Toată lumea este de acord că, dacă acum zece ani nu se realiza drumul de centură Băile Băiţa-Buneşti, în prezent ar fi un adevărat calvar să treci prin Gherla.

Crăpăturile în casele de pe şoseaua principală ce trece prin localitate mai lasă urme din cauza traficului infernal (mai ales maşinile de mare tonaj). Dar, prin grija foştilor edili s-a rezolvat şi decongestionarea circulaţiei rutiere în zona centrală. Probleme, desigur, mai există, mai ales la intersecţii. Asta doreşte să rezolve în curând Primăria.

Printre proiectele edililor gherleni pe 2018 se află montarea instalaţiei de semaforizare pe DN 1C, la intersecţia străzilor Bobâlna, Moţilor şi Liviu Rebreanu. Este vorba de intersecţia de la Liceul Teoretic „Petru Maior”, unde în ultimii ani au fost multe accidente şi tamponări. Dacă se va monta semafor, aceste neplăceri vor fi evitate (pe cât posibil, fiindcă ştim foarte bine câte şi câte evenimente au loc chiar şi la intersecțiile semaforizate). Oricum, iniţiativa administraţiei locale este binevenită.

Acum câţiva ani, în municipiul Gherla s-a rezolvat problema priorităţilor şi la trecerea de pietoni de la Primărie, la intrarea în parcul mare. Chiar dacă numai cu… butoane, atât pietonii, cât şi şoferii sunt atenţionaţi. Bine ar fi dacă s-ar proceda astfel şi la intersecţia de la Spitalul Municipal, unde sunt intervale orare când circulaţia este perturbată de staţionarea exagerată la ieşirea pe drumul principal dinspre strada Horea. Probabil, în viitor se va face ordine şi în acel loc aglomerat.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie