Noi locuri de parcare în municipiul Gherla

Municipiul Gherla nu se compară cu Clujul sau alte oraşe mari, dar în privinţa locurilor de parcare pentru miile de autoturisme mai sunt probleme.

An de an şi în localitatea de pe Someşul Mic creşte numărul maşinilor. Primăria Municipiului Gherla încearcă, în limita posibilităţilor, să extinde spaţiile de parcare de pe raza oraşului. Recent, s-a modernizat strada Tudor Vladimirescu din zona Gării CFR şi zilele trecute am observat în două locuri ale acestei artere de circulaţie de pe lângă calea ferată noi parcări pentru autoturisme, una chiar vis-a vis de clădirea Gării CFR. O măsură deosebit de eficientă, ţinând cont de lipsa locurilor amenajate pentru staţionarea maşinilor în vecinătatea Gării CFR, unde pe lângă locatarii străzii, staționează și mașinile diferitelor firme.

Apropó de firme. La marginea municipiului, pe strada Dejului, firma de transport „Misi 99” a amenajat o parcare extinsă pentru autobuzele şi microbuzele proprii, dar şi pentru vizitatorii unităţii. Aşa ar trebui să procedeze fiecare societate de transport auto, care, din păcate parchează maşinile pe marginea drumurilor, blocând circulaţia. Spaţii largi de parcare am mai văzut în preajma celei mai mari unităţi industriale din Gherla, SC Sortilemn SA (fostul CPL), unde, însă, în prezent nu ajung locurile destinate proprietarilor de maşini care lucrează în fabrica respectivă.

Apreciem iniţiativa edililor de a amenaja noi locuri de parcare pe străzile reabilitate. Astfel de lucrări vor mai fi executate şi în viitor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie