Noi locuințe ANL în trei orașe clujene

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) va construi nu mai puțin de 180 de unități locative destinate tinerilor din județul Cluj.
Potrivit unui răspuns la o interpelare pe această temă înaintată de deputatul Cristina Burciu, în prezent sunt în curs de aprobare indicatorii tehnico-economici pentru două obiective de investiţii din judeţul Cluj, totalizând 132 unităţi locative. Este vorba de 72 de locuințe în regim ANL în Gherla, pe str. Fizeşului, şi 60 de locuințe în Dej, pe str. Fericirii.
„După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform prevederilor legale în vigoare, Agenţia Naţională pentru Locuinţe va proceda la contractarea serviciilor de proiectare şi a lucrărilor de execuţie”, se arată în răspunsul remis deputatului Cristina Burciu. Totodată, în Turda sunt în curs de execuţie lucrările la 48 de unităţi locative, acestea fiind amplasate pe str. Zambilelor. „Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, derulat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, constituie o şansă uriaşă pentru foarte mulţi tineri aflaţi la început de drum în viaţă de a avea mult-visata casă.
Construirea de locuinţe cu chirie, destinate tinerilor cărora sursele de venit nu le permit achiziţionarea unei locuinţe în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei, precum şi asigurarea stabilităţii tinerilor specialişti, prin crearea unor condiţii de locuit convenabile, reprezintă principalele scopuri ale ANL. Obiectivele Executivului sunt continuarea lucrărilor de execuţie la obiectivele de investiţii începute în anii anteriori, promovarea de obiective noi, dar şi începerea lucrărilor de execuţie”, susține Cristina Burciu.
Clujul, fără locuințe ANL pentru medici şi profesori
Județul Cluj nu figurează pe lista cu locuinţe ANL destinate specialiştilor din sănătate sau învățământ. „La această dată, sunt incluse în lista de finanţare aferentă anului 2019, 31 obiective de investiţii destinate specialiştilor din sănătate şi/sau învăţământ, totalizând 608 de unităţi locative, defalcate astfel: locuinţe pentru specialişti din sănătate – 25 investiţii / 503 de unităţi locative; locuinţe pentru specialişti din învăţământ – 2 investiţii / 35 de unităţi locative; locuinţe pentru specialişti din sănătate şi/sau învăţământ – 4 investiţii / 70 de unităţi locative. În judeţul Cluj nu se derulează nicio investiţie pentru specialiştii din sănătate şi/sau învăţământ, neexistând solicitări formulate de autorităţile publice locale în acest sens”, se arată în documentul transmis deputatului Cristina Burciu de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Articole din aceeasi categorie