Noi acțiuni filantropice ale Protopopiatului Ortodox Gherla

Abia a început școala, dar Protopopiatul Ortodox Gherla (preot protopop Paul Iulian Isip) continuă acțiunile umanitare demarate în cursul acestui an.

Având în vedere că în împrejurimile municipiului Gherla mai există copii care nu au posibilități materiale pentru achiziționarea de diferite articole școlare, zilele trecute, creștinii s-au gândit mai ales la aceștia. Astfel, noul an învățământ i-a găsit pregătiți de școală pe 80 de copii care provin din familii cu o situație financiară precară. În urma campaniei umanitare lansate de Asociația Filantropia Ortodoxă Gherla, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Gherla, 80 de ghiozdane complet echipate au ajuns zilele trecute la copilași dornici să învețe.

Și în Parohia Ortodoxă Sic, din cadrul Protopopiatului Gherla, a fost lansată o campanie caritabilă intitulată „Un copil – un ghiozdan – un zâmbet”. Campania a fost finalizată într-un cadru  festiv, la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sf. Ioan Gură de Aur”, de pe dealul ce înconjoară pitoreasca localitate din vecinătatea orașului de pe Someș. Au fost oferite copiilor din comunitate 17 ghiozdane echipate, dar și articole de igienă și cărți. Acțiunea a fost coordonată, cu ajutorul reprezentanților Protopopiatului Ortodox Gherla, de preotul paroh prof. Vasile Turi.

Scopul acestor campanii a fost acela de a oferi un sprijin material, dar și unul emoțional, la început de an școlar, copiilor proveniți din familii cu posibilități financiare reduse. Un gest frumos, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți la început de toamnă, pe raza Protopiatului Ortodox Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie