Nimeni nu aprinde făclia să o pună sub obroc

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca este o instituţie medico-socială filantropică, obiectivul principal al activităţii fiind oferirea unei game complexe şi complete de servicii pentru pacienţii oncologici în stadii avansate de boală.

Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Centrul a optat încă de la început pentru servicii de calitate, gratuite, dar şi discrete. Până la urmă, Biserica învaţă că lauda pierde valoarea mântuitoare a faptei bune.

Totuşi, în urma unor articole publicate în ziarului Făclia, am redescoperit faptul că nimeni nu aprinde făclia să o pună sub obroc, ci în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă. Profesionalismul şi deontologia de care dă dovadă echipa jurnalistică, fac din ziarul Faclia un cotidian de încredere, în antiteză cu inflaţia de simulacre jurnalistice contemporane. Acest aspect este dublat de abnegaţia redactorilor, care se informează înainte de a informa şi care caută mereu să creeze legături între oameni, fiind – cel puţin din punctul nostru de vedere – un liant al activităţilor menite să sprijine persoanele aflate în suferinţă.

Interviurile şi articolele referitoare la activitatea Centrului nostru au avut răsunet, unii cititori oferindu-şi sprijinul în susţinerea activităţii desfăşurate aici, iar alţii redescoperind sensuri profunde ale vieţii şi reierarhizându-şi priorităţile în cel mai autentic duh patristic şi scripturistic.

La ceas aniversar, le dorim multă răbdare în activitatea nobilă pe care o desfăşoară şi Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să le încununeze munca cu multe succese!

„Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri! (Matei V, 16)

Pr. Bogdan Chiorean
Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca

Articole din aceeasi categorie