Negocieri pentru organizarea la Cluj-Napoca a meciului de tenis România-Cehia

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, s-a întîlnit, vineri, cu conducerea Federaţiei Române de Tenis pentru a discuta oportunitatea organizării la Cluj-Napoca a uneia dintre cele mai importante competiţii sportive care se vor desfăşura anul viitor în ţara noastră: primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup 2016 la tenis – disputa România-Cehia.

„Sînt foarte încîntat de faptul că Federaţia Română de Tenis a luat în calcul desfăşurarea unei competiţii de asemenea anvergură la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei. Astăzi am avut o discuţie preliminară, foarte constructivă, cu domnii Cosac şi Itu, în care le-am exprimat deschiderea totală a instituţiei pe care o conduc în vederea realizării acestui demers sportiv. Sînt convins că decizia organizării acestei întîlniri sportive inter-ţări va fi una favorabilă Clujului, astfel încît aceste meciuri de tenis desfăşurate între unele dintre cele mai importante sportive din lume, să poată fi vizionate pe viu de către clujeni. De asemenea, sînt conştient de faptul că acest eveniment va aduce un plus de imagine Clujului şi va contribui la declararea judeţului nostru drept unul propice practicării şi desfăşurării sportului de performanţă şi a celui de masă”, a declarat Mihai Seplecan, după întîlnirea avută cu preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac şi cu vicepreşedintele acestei structuri Răzvan Itu.

Astfel, în perioada 6-7 februarie 2016, naţionala feminină de tenis a României va întîlni puternica reprezentativă a Cehiei, deţinătoarea titlului, în a cărei componenţă intră nu mai puţin de nouă jucătoare aflate în top 100 WTA, precum Petra Kvitova – locul 4, Karolina Pliskova – locul 12 sau Lucie Safarova locul – 13. De asemenea, conform declaraţiilor preşedintelui FRT, domnul George Cosac, România va fi reprezentată şi ea la cel mai înalt nivel, din reprezentativa noastră urmînd a face parte talentatele jucătoare Simona Halep – locul 3 WTA, Irina Camelia Begu – locul 30, Monica Niculescu – locul 36 sau Cristina Mitu – locul 74.
C.P.

Articole din aceeasi categorie