„Nașul” Cangurilor șchiopi

Nașul” Cangurilor șchiopi

– Așadar, Cornel Udrea…

-Așadar, Demostene Șofron… Bănuiesc cam ce dorești să mă întrebi și îți vin cu maximă voioșie în întâmpinare, îți spun că a apărut a XV-a ediție dintr-o carte ce s-a născut în urmă cu 40 de ani, „Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi”.

Interesul pentru ea rămâne enorm, mai ales în rândul celor care în 1979 s-au întâlnit cu un altfel de umor, diferit de ceea ce era o cutumă comodă și care nu supăra pe nimeni, mai ales pe cei de la putere. Ei bine, cartea mea a fost un semn de respect față de cititor, față de lecturile sale.

-Da, într-adevăr această carte a reprezentat, fără nicio tăgadă, punctul de cotitură în proza umoristică românească. Cartea a cunoscut tiraje generoase, nemaiîntîlnite, ceea ce înseamnă că umorul de calitate își găsește și citirori de calitate. Spune – mi, Cornel Udrea, de unde și cum s-a născut acest umor, pe care l-ai păstrat, și a crescut frumos, pe parcursul a zeci și zeci de ani?

-Am fost un observator atent al societății, oriunde mă aflam, nu numai ca ziarist. Această meserie mi-a înlesnit enorm cunoașterea și dragostea în interesul serviciului pentru cei din jurul meu, care într-un fel sau într-altul s-au regăsit în scrierile mele. Am citit enorm, citesc și acum, iar „sulfuricele” mele de pe facebook sunt pur și simplu o diversiune, adesea incomodă și o formă nouă ca scrisul meu să ajungă acolo unde trebuie.

-Așadar, Cornel Udrea, astăzi, luni 6 mai, de la ora 17,00, la Casa Artelor, avându-l ca amfitrion generos, ca de obicei, pe arh. Ionel Vitoc, va fi nuntă mare.

-Așa este, Demostene, și vreau să-ți spun că după ceremonialul nunții de rubin, se va încinge chef mare, sperăm fără nuntași bătăuși, și se va servi celor prezenți meniul zilei din bucătătăria politicii românești: gogoși și minciunele!

A consemnat Demostente Șofron

Articole din aceeasi categorie