Nasra îi răspunde lui Ponta

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, a reacţionat la acuzaţiile fostului preşedinte social democrat Victor Ponta, care l-a catalogat ca fiind un ‘’pitecantrop politic pus de Dragnea în fruntea Organizaţiei Cluj (plus deputat) pe criteriul că este mai analfabet şi mai slugarnic decât ultimul consilier local din Teleorman’’.
Horia Nasra spune că fostul premier rămâne în memoria românilor un politician şovăielnic, egocentric, compromis de scandalul plagiatului, pierzător al alegerilor din 2014 şi mai ales arogant. ‘’Sunt etichete corecte, de care m-am lovit în toate campaniile electorale, sunt caracteristicile unui politician pe care în mod greşit l-am evaluat, apărat în faţa electorilor, prietenilor, uneori chiar familiei. Am fost un naiv. Victor Ponta este descrierea perfectă a prozatorului Nicolae Filimon: «Ciocoiul sau puiul de ciocoi, ajuns om de stat, se deosebeşte de omul onest. El nu se pronunţă definitiv pentru nici o doctrină politică, nu se face adept credincios al nici unui partid, nu doară că are spiritul drept şi nepărtinitor, ci ca să poată exploata deodată toate doctrinele şi partidele în folosul său»’’, spune Nasra. Liderul social democrat mai susţine că în perioada în care a Ponta condus PSD (2010-2015) doar a mimat ura contra regimului Băsescu.
‘’Cinci ani în care dl. Victor Ponta l-a exclus de două ori pe preşedintele Mircea Geoană din PSD, dar şi pe Cătălin Ivan, partenerul său de reformă ratată, de astăzi. Cinci ani în care s-a jucat cu identitatea de stânga a PSD şi a trecut-o în planul doi pentru a obţine voturi la prezidenţiale şi din zona electoratului de dreapta. Cinci ani în care nu am ştiut dacă suntem cu faţa spre Europa şi NATO sau spre Ankara lui Recep Tayyip Erdogan ori Belgradul lui Aleksandar Vucic. Şi da, să-l acuzi pe Liviu Dragnea şi CEXul PSD de dictatură, în condiţiile în care tu ai utilizat acelaşi modus operandi, este doar curată ipocrizie, de ciocoi şi cârlan, după ce l-ai exclus pe Mircea Geoană ca pe un hoţ de cai, pentru ca după câţiva ani să te ceri dat afară din PSD, apoi să te victimizezi în ziua mare…’’, punctează Nasra, adăugând că ultimele părăsiri ale PSD trebuie să fie şi prologul unor seminarii în partid, care să completeze actul de guvernare dar care să şi educe politic, de la tinerii partidului până la cei cu mai multă experienţă, despre ce înseamnă stânga, valorile şi principiile social-democraţiei.
Liderul social democrat clujean mai arată că datoria generaţiei sale, toţi deputaţii tineri, consilierii judeţeni şi locali, primari tineri, generaţia 2020, trebuie să reformeze stânga prin introducerea unor teme de dezbatere în partid, prin întoarcerea la principii, valori şi etică, nu revoluţii culturale.
‘’Dar haideţi să discutăm despre principii, valori, etică şi morală respectând statutul PSDului, respectând efortul produs de echipa guvernamentală. În politică, când nu citeşti bemolul şi diezul nici măcar dintr-o partitură uşoară, când forţa de secreţie a bilei negre rămâne unica atitudine faţă de colegii care mai ieri îţi purtau numele în campania electorală, ajungi doar un ciocoi sau cel mult o matroană politică la un ceas televizat de seară…’’, este semnalul lui Horia Nasra.
Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie