Muzeul de Artă Cluj – Napoca Expoziţia „Memoria Obiectului” – Vioara DINU: Întâlnire cu artista şi lansarea catalogului expoziţiei

• 21 septembrie 2017, ora 18 •

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, joi, 21 septembrie 2017, de la ora 18, întâlnirea publicului cu artista Vioara DINU POPESCU. Evenimentul este prilejuit de lansarea catalogului expoziţiei Memoria Obiectului şi îl are ca invitat special pe curatorul Oliv Mircea. Sunt aşteptaţi toţi iubitorii acestui fragil, delicat şi elegant material, înnobilat cu valenţe estetice – sticla.

Formarea artistică a doamnei Vioara Dinu a început oraşul Deva, unde a absolvit Liceul de Artă (1975) şi s-a împlinit în mediul artistic clujean, la Institutul de Artă Ion Andreescu, unde a absolvit secţia de Ceramică – Sticlă, promoţia 1980, la clasa profesorilor Rodica Svinţiu şi Mircea Spătaru, cu licenţa în specializarea Sticlă. S-a stabilit în municipiul Bistriţa, oraşul în care, de mai multe decenii, desfăşoară o bogată activitate profesională şi artistică. Din anul 1990 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Activitatea sa expoziţională este foarte bogată, din 1979 până în prezent participând la numeroase manifestări de grup, saloane naţionale şi internaţionale de artă în ţară şi străinătate. De asemenea, expoziţiile personale ale doamnei Vioara Dinu (sticlă, obiect, pictură, desen) au fost găzduite, de-a lungul anilor, de o seamă de muzee şi galerii din Bistriţa, Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Gyula (Ungaria), Poitiers (Franţa).

Expoziţia rămâne deschisă până duminică, 24 septembrie 2017, în intervalul orar 10:00-17:00.

Articole din aceeasi categorie