Muzeul de Artă Cluj – Napoca

‘Întâlnire oarbă’, întâlnirile Maestrului cu foşti şi actuali doctoranzi

Blinde Date/Întâlnire oarbă este prin modul în care a fost gândită şi materializată, o expoziţie insolită, un demers artistic nou, incitant, cu deschideri şi spre următoarele generaţii.

Maestrul Ioan Sbârciu propune mai multe întâlniri, toate sub umbrela artei, nume din diferite generaţii dacă vreţi, nume în marea lor majoritate consacrate. Nume care revin pe simezele muzeului cu lucrări care nu au mai figurat în acest context expoziţional, al cărui specific este de a asocia personalităţi recunoscute, care s-au afirmat în medii artistice diferite. „Blind Date/ Întâlnire oarbă” pune în valoare creaţiile unor artişti, având în comun nu doar preocupări estetice compatibile, ci şi interesul pentru aprofundarea studiilor superioare. Debutul noului an universitar reprezintă un moment simbolic ideal pentru reunirea creaţiilor lor artistice.

Nu trebuie uitat faptul că În ultimii ani, Muzeul de Artă Cluj-Napoca a elaborat un program coerent, dedicat prospectării şi promovării artei contemporane. Pentru a pune în evidenţă implicarea crescută a muzeului în această direcţie, expoziţiile „Blind Date/ Întâlnire oarbă” şi „Vetró András. Sculpturi şi desene” sunt expresia şi materializarea cea mai bună nu numai de promovare a artei contemporane, ci şi de a face cunoscuţi plasticienii. În cazul expoziţiei de faţă, expun Ioan Sbârciu, Olimpia Georgeta Bera, Kudor-Duka Istvan, Ioana Popa, Ioana Olăhuţ, Cristian Lăpuşan, Veres Szabolcs, Dan Măciucă, Andrei Câmpan, Alina Staicu, Alina Lelijak, Sisea Maria, Silvia Mateescu, Raluca Iancău, Vlad Olariu, Nicoleta Tarcea, Lucian Nicoară, Gaspar Szilard, Leonardo Silaghi şi Mircea But.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie